Gör det roligt och skriv ett gästbloggsinlägg

Gillar du att skriva kan det perfekta sättet att nå ut till dina kunder vara att gästblogga hos någon som har en blogg. Innan man börjar sig på att skriva kan det vara bra att se till att den man ska skriva sitt gästbloggsinlägg hos faktiskt är någon vars åsikter man kan stå för.

Lite bakgrundskoll kan vara bra att göra innan. Gästbloggande är och kan vara ett bra sätt att nå ut till sina kunder, MEN det kan även bli tokigt om det visar sig i efterhand att det inte blev som man tänkte sig.

Tänk igenom noga vad du vill framföra

På samma sätt som ett gästbloggsinlägg kan bli superbra kan det bli lika dåligt. Om man känner att det är dåligt brukar det ofta bero på att man inte känner att det man vill framföra kommer ut på rätt sätt. Här gäller det självklart också att ha en bra kommunikation med den som driver bloggen för att se till att det man skriver kommer till sin rätt. För den som bedriver en verksamhet och skriver mycket själv och gillar det kan det här verkligen vara ett sätt att fånga sina potentiella kunder där man nästan trollbinder dem.

Tänk igenom noga vad du vill framföra

Vågar man vara kräsen och dessutom själv söka kontakt med en blogg som verkligen till stor del passar ens kundgrupp kan man få till riktigt bra marknadsföring. Här hittar man inte bara sin nischade grupp av kunder utan får även möjligheten att välja de ord som man väljer dela med sig av sitt budskap med.

Kom ihåg att nischa dig

Om det exempelvis är resor man säljer kan det vara riktigt bra att passa på att skriva ett gästbloggsinlägg på en blogg om resor. För att göra det extra lockande att ta sig en titt på din hemsida kan du passa på att dela med dig av något erbjudande för de som läst inlägget. På det sättet kan du även gynna bloggaren till att locka fler läsare på till sin blogg. Det finns helt enkelt något att vinna både för den som bloggar och för dig som företagare.

Kom ihåg att nischa dig

Självklart behöver du inte sälja en vara utan det kan också vara så att du säljer en tjänst. Om det är så att du säljer en tjänst kan det vara bra att tänka på att du kan dela med dig av din expertis. För ett företag som säljer hantverkstjänster kan det vara bra att dela med sig av enkla och smarta tips på hur personer själva kan vårda och ta hand om det hantverk de har köpt och därigenom delar du med dig av både kunskap och idéer. Bara för att det ska vara marknadsföring behöver man inte stoppa in det i en låda och säga att det ska vara på ett sätt. Tvärtom gäller det att tänka utanför boxen och på det viset hitta de kunder man vill ha. Mycket handlar om att nischa sig och dela med sig av sitt budskap på rätt sätt när det gäller att skriva om sig själv, sina idéer och vad man gör på nätet.