Marknadsföring på Facebook

Facebook är otroligt stort idag och har utvecklat otroligt bra sätt att marknadsföra sig på. Det kan dock vara lite svårt att göra det på rätt sätt och många känner att de kampanjer de startar inte blir lyckade.

Vill man driva en lyckad marknadsföringskampanj på Facebook kan det vara bra att ta hjälp av ett företag som faktiskt jobbar med just det. Nu finns det många fler sätt att göra en kampanj på Facebook än att köpa annonsplatser av Facebook själva. När man köper annonsplatser visas man i flödet hos de personer som Facebook har räknat ut är intresserade av de du vill visa upp. När det kommer till Facebook och marknadsföringen som går att göra där gäller det att vara kreativ. För den som är nytänkande finns det otroligt många möjligheter.

Skapa en tävling

Ett populärt sätt att få sitt företag att synas på Facebook har varit att anordna tävlingar där företaget visas upp genom att personer delar ett inlägg om tävlingar och gillar företagssidan. Inlägget delas sedan vidare när nästa person väljer att dela det och gilla sidan. Det fortlöper till dess att tävlingen avslutas. Du gör i förväg upp regler som är tydliga och klara med vad som gäller. När man vill anordna en tävling är det viktigt att inte kalla den för lotteri eftersom man då kommer in på lotterilagen. Om du är osäker på vad som gäller när det kommer till reglerna kring lottning och vad som gäller där kan det vara bra att läsa på ordentligt innan du sätter igång. Det är ändå en tävling du ska hålla och inte ett lotteri.

Skapa en tävling

Marknadsför dig genom köp och sälj-grupper

Det finns många företag idag som säljer genom de köp och säljgrupper som finns på Facebook. Vi kommer antagligen få se uppdateringar med hur företagen kan sälja på Facebook i framtiden. Just nu är det dock vanliga annonser som gäller, men det är något som kan locka otroligt många köpare och framtida kunder. Det här kan även vara ett bra sätt att marknadsföra sin sida och på det sättet få kunder som kommer och handlar i framtiden. Gillar de din sida kommer det att se dina framtida uppdateringar.

Dela bra information om ämnen som berör ditt företag