Marknadsföring på Instagram

Instagram har blivit ett riktigt bra ställe att marknadsföra sig på. Här är det idag nästan bara fantasin som sätter gränser för vad man kan åstadkomma.

Det finns företag som har blivit otroligt stora genom vad de har lyckats skapa på Instagram och ofta gäller det att kombinera mer än ett sätt för att få det att bli riktigt lyckat. När man väl får det att rulla på gäller det att löpande uppdatera och fortsätta hålla liv i det. Det är det enda negativa med Instagram. Man faller snabbt bort i glömska om man inte syns regelbundet och ofta.

Skapa ett eget konto

En bra början kan vara att skapa ett eget konto. Konsten här är bara att få följare till ditt konto. Instagram har hunnit bli otroligt stort och att locka följare till just ditt konto kan vara lite svårt. Inget är dock omöjligt och att lyckas även om appen har hunnit bli väldigt stor är inga problem. Ett bra sätt kan vara att börja följa andra konton som gillar det ditt företag jobbar med. På det viset ser Instagrams algoritmer vilka som borde vara intresserade av ditt konto och på det sättet kommer du upp när de som Instagram räknat ut är intresserade.

Skapa ett eget konto

När du har ett eget konto kan du också välja att betala för annonser. Även här räknas algoritmer in och du kommer upp i de som torde vara intresserade av din vara. Det här kostar och du kan räkna ut en budget för om du tycker och tror att det kan passa ditt företag. För att locka kunder behöver du fortfarande vara ganska aktiv på Instagram annars hamnar du snabbt långt ned i sökningarna.

Sponsra ett stort konto

Precis som man kan välja att sponsra en blogg kan det vara ett bra val att sponsra ett instagram-konto med varor. På Instagram är det lättare att se statistik för att kunna få en bra överblick hur många potentiella kunder du når ut till. En stor fördel Instagram här är att det är otroligt internationellt. Konton kan lätt få följare från hela världen och det gör även att du lätt kan nå ut världen över. Det gäller ändå att du hittar målgruppen och är det ett internationellt konto kan det lätt hända att de svenska följarna inte är särskilt många. Tänk efter noga vad det är du vill ha ut av sponsringen innan du börjar.

Skapa en hashtag

Det går bra att göra en kampanj genom att skapa en hashtag. Du kan tillexempel anordna tävlingar genom att deltagare kan nämna din hashtag och ditt företag och därigenom delta i en tävling om dina produkter. Har man svårt att hitta sin kundgrupp kan det här vara ett bra sätt att nå ut. De som deltar är ofta de som är intresserad av dina produkter och deras vänner är ofta även de inom din målgrupp. Tänk bara på att välja rätt hashtag och göra den lite unik om du vill att tävlingen ska bli riktigt bra.

Skapa en hashtag