Marknadsföring på Youtube

Marknadsföring på Youtube

Att skaffa en kanal på Youtube är enkelt men att lyckas nå ut med sitt innehåll är inte alls lika lätt som man många gånger kan tro att det är eftersom konkurrensen är så pass hård idag. Vågar man satsa och samtidigt leverera bra innehåll så finns det såklart en stor chans att man kan nå framgång. Det finns många olika sätt för att lyckas nå ut med sitt innehåll på Youtube. Såklart är det viktigt att skaffa en bra plan för hela sin kanal och tänka på ett sätt som kan göra att kanalen faktiskt växer. Vanligt idag är att marknadsföra sin kanal men hur går man tillväga för att göra det på bästa sätt? Det finns såklart olika sätt att marknadsföra kanalen på men ett sätt som har visat sig fungera för att både få mer visningar och även fler följare är att marknadsföra sin kanal med Google ads vilket innebär att man köper en annonskampanj. Att köpa en annonskampanj kostar pengar men det går bra att själv ställa in den budget man själv vill. I början vill man kanske inte lägga ut så mycket pengar på sin annons men när man börjar se resultat så kanske det kan finnas anledning till att betala lite mer för annonsen. Det går också att ställa så att videon bara visas till en specifik målgrupp beroende på vilka man vill att ska se annonsen helt enkelt. Annonsen kommer sedan att visas innan en video börjar alternativ att annonsen visas bredvid videon.

Youtube Ads Campaign

Att skapa annonskampanj just på Youtube är en väldigt smart ide eftersom de annonser som visas på Youtube ungefär får 1,8 så mycket uppmärksamhet i jämförelse med en annons som syns på andra sociala medier. Valet om vart man ska välja att marknadsföra det man vill marknadsföra blir därför ett ganska enkelt val.

Att skapa en annons som fungerar, hur gör man?

Såklart vill man skapa en bra annons, en annons som faktiskt fungerar och där med ger resultat. Såklart är det svårt att veta exakt vad man behöver göra för att en annons ska bli en lyckad annons men på Youtube när det oftast handlar om en videoannons så kan det vara bra att tänka på följande:

* De fem första sekunderna är det viktigaste. När det kommer till en videoannons så är det viktigt att fånga tittarens uppmärksamhet direkt. Det ska inte bli intressant efter att man tittat i fem minuter utan det ska vara intressant direkt så satsa hårt på de första fem sekunderna.

* Det kan vara smart att pröva på flera olika annonstyper. Har man inte jobbat med annonser på Youtube tidigare så vet man antagligen inte vad som fungerar bäst för en själv och det som man skulle vilja marknadsföra vilket innebär att det bästa är att pröva sig fram.

* Var tydlig om vad som faktiskt erbjuds och använd alltid de bästa innehållet i annonsen. Gör man det blir chansen till att lyckas med marknadsföringen betydligt större och alla kommer att bli nöjda.


youtube-annonsformat