Sponsra en bloggare – få gratis marknadsföring

Ett bra sätt att synas på nätet är verkligen att sponsra en bloggare. Det här öppnar för oändliga möjligheter för dig som företagare. En av de viktigaste sakerna att tänka på här är dock att det gäller att välja rätt bloggare.

Sponsra en bloggare – få gratis marknadsföring

Det första man ska tänka på är givetvis att bloggen vänder sig till den tilltänkta målgruppen för dina produkter. Har man produkter som vänder sig till en stor målgrupp kan det vara svårt att hitta en nischad blogg såklart, men viktigt att tänka på här är att du väljer en blogg som du tycker passar in med ditt varumärke.

Kolla statistiken hos bloggaren

Idag är det otroligt lätt att köpa statistik på platser runt om på nätet. Det gör att det blir svårt att se om statistiken är korrekt och riktig. För den som driver en blogg behöver det inte kosta många kronor att köpa statistik för att få många fler tusen besökare. Tvärtom kan det vara ganska enkelt. Vill du vara säker på att statistiken är korrekt kan du välja att ta hjälp av en professionell för att läsa av statistiken. Du kanske funderar över varför statistiken är viktig. Det är den som talar om hur många besökare bloggen har och du kan alltså få ett hum om hur många du når ut till genom att du sponsrar med saker. Om någon har köpt statistik betyder det falska besökare och de varor du skickar kommer inte att ses av så många som du först trott. Givetvis är det kanske inte större förlust eftersom du inte investerar ett kapital per besökare, men om för att du själv ska kunna ha bra koll på vad det är du marknadsför kan det vara bra om det är korrekt.

Språket och bilderna i bloggen

Det är inte bara antalet besökare som är viktigt när du väljare bloggare. Språket som används i bloggen och de bilder som läggs ut är minst lika viktiga. Vad är det du vill att ditt företag ska representera? Om det är många språkliga fel i texterna kan det sänka det du sänder ut med ditt företag. Precis som att dåliga bilder inte gör att du kommer att få dina produkter visade på ett lika korrekt sätt. Är man ny på det här med bloggar kan det vara svårt att första, men mycket är det helheten och när dina produkter visas i en bild är det den som kommer att bli intrycket från besökarna. Tänk på att det inte är du som tar bilderna och lite tappar du därför kontrollen över hur dina produkter kommer att se ut till de tilltänkta köparna. Det är en av de saker som är viktiga att tänka på när det gäller just bloggar och att skicka produkter.

Språket och bilderna i bloggen

Många företag som har lyckats med att få ut sina produkter på marknaden genom att marknadsföra sig genom bloggar har skickat ut till en otroligt stor mängd bloggare och därigenom på väldigt kort tid hittat till en stor publik på nätet.