Tips för att lyckas med ditt Instagram

Vi har tidigare skrivit om att skapa Instagram och vad man kan göra för att marknadsföra sig där. Nu tänkte vi ta det ett steg längre och komma med lite tips på hur du kan göra ditt eget Instagram-konto bättre.

Tips för att lyckas med ditt Instagram

En första bra grej att tänka på är att nischa sig. Det gäller att nischa sig ordentligt också. Även när det kommer till Instagram är det nischande som är otroligt viktigt. Ibland kanske ännu mer viktigt. De följare som har valt att följa dig har gjort det av en anledning. Vad du än lägger upp för bilder och skriver om har dina följare valt ut dig just för att du skriver och fotar om det. Var noga med att hålla din nisch för att göra dina följare tillfredsställda. Samtidigt gäller det att inte överdriva och det är lite som en balansvåg. Har du skapat ett större konto kan du faktiskt följa det och köra på med det du redan har börjat med. Håll din nisch helt enkelt. 

Var med i utvecklingarna som sker

Var med i utvecklingarna som sker

Instagram ändrar sig hela tiden och utvecklas. Det gäller att hålla sig med i förändringarna för att inte tappas bort i utvecklingen. Idag är Instagram så pass stort att det gäller att välja sina inlägg och göra det som är kvalitet istället för att satsa på kvantitet. Här är det också så viktigt att hålla sig till sin nisch. Följarna ska känna igen sig i dina inlägg. Var noga med den text du skriver till inläggen för här kan du verkligen fånga följarens intresse ett steg längre. Om du kan få följaren att interagera har du vunnit mycket. Det gör nämligen att du kan få till än mer intresse för ditt företag och det du har att erbjuda.Intresserade följare kommer även att komma ihåg dig och det är viktigt för att du ska kunna fortsätta hålla en hög nivå på det du levererar. Här är det också viktigt att komma ihåg att du skapar en relation med dina kunder.

Tänk på att visa dina kunder intresse

Var noga med att svara på kommentarer för det ger dina följare och potentiella kunder uppmärksamhet. Det visar att du ser dem och skapar ett större intresse för ditt företag. Instagram har dessutom algoritmer och en av dem är att ju fler som är intresserad av dina bilder direkt desto högre upp kommer du i rankingen av vilka bilder som visas. Något som många ofta missar att använda sig av är live och stories. Här finns mycket att hämta. Även om du inte får likes på dina bilder hamnar du i synfältet för många av dina följare. Det här skapar direkt ett större intresse för ditt konto och således också ditt företag. Du har mycket att vinna på att tänka smart och att vara effektiv när det kommer till Instagram. Vad gäller de algoritmer som Instagram använder sig av hamnar du direkt högre om du använder fler av tjänsterna än att bara lägga upp bilder.